Kasvispakasteiden säilytys ja käsittely

Valio kasvispakasteet ovat tuoreena pakastettuja kasviksia, jotka ovat kypsentämättömiä eli ryöppäämättömiä tai ryöpättyjä eli esikypsennettyjä. Kasvispakasteet suositellaan kuumennettavaksi ennen käyttöä tai käytettäväksi sellaisenaan kuumennettavaan ruokaan.

Kasvispakasteet voidaan kypsentää monella eri tavoin esimerkiksi höyryssä, paineessa tai uunissa paahtamalla. Kypsentämisessä on hyvä kiinnittää huomiota siihen, että kasvispakasteita ei kypsennä liikaa, jotta niiden maku, rakenne ja ulkonäkö pysyvät hyvinä. Kasvispakasteet kypsyvät nopeasti, joten niitä ei kannata kypsentää kerralla suuria määriä ja asiakkaille voidaan tarjota vastakypsennettyjä kasvispakasteita.

Linjastolla hauteessa säilytettynä kypsennetyt kasvispakasteet jatkavat kypsymistä ja tällöin juuri maku, rakenne ja ulkonäkö kärsivät. Mikäli kypsennettyjä kasvispakasteita jää yli, ne on hyvä jäähdyttää nopeasti ja käyttää soseutettuna erilaisiin taikinoihin tai sosekeittoihin.

Kasvispakasteet kypsyvät nopeasti, esimerkiksi höyryssä tai paineessa muutamassa minuutissa. Tarkkoja kasviskohtaisia kypsennysaikoja on vaikea antaa, sillä kypsymiseen vaikuttavat monet eri tekijät; laitteen tehokkuus, kypsennettävien kasvisten määrä, kasvispakasteiden lämpötila ja haluttu kypsyystaso.

Kasvispakasteiden säilytys
Kasvispakasteet on hyvä säilyttää omissa pakkauksissaan, jotta voidaan helposti selvittää mistä tuotteesta on kysymys ja mikä on tuotteen parasta ennen -päivämäärä ja eränumero. Mikäli kuitenkin säilytystilat ovat niin pienet, että tuotteita joudutaan purkamaan omista laatikoistaan on tärkeää esimerkiksi omaan varastokirjanpitoon tai kuormakirjan yhteyteen laittaa muistiin edellä mainittuja tietoja. Avatut pakkaukset on hyvä sulkea esimerkiksi kumilangalla, teipillä tai pussinsulkijalla, jotta kasvispakasteiden pinta ei pääse pakastimessa kuivumaan.

Kasvispakasteet ruoanvalmistuksessa
Kasvispakasteilla saat loihdittua tarjoiluun ja ruokiin väriä sekä makua. Kasvispakasteita on tarjolla erivärisiä ja -muotoisia, jolloin yksivärisestäkin ruoasta voidaan saada houkutteleva, kun se koristellaan kypsennetyillä kasvispakasteilla. Kasvispakasteiden runsaasta valikoimasta löytyy myös eri teemoihin sopivia vaihtoehtoja, joita on helppo yhdistellä keskenään tai voit käyttää valmiita ja monipuolisia kasvissekoituksia.

Kypsennetyt kasvispakasteet voidaan maustaa monin eri tavoin, jos ne tarjotaan sellaisenaan. Maitotaloustuotteiden kuten maidon, kerman, juuston ja voin lisäämisellä saadaan korostettua kasvisten omaa makua ja joissakin tilanteissa pehmennettyä voimakkaan makuisten kasvisten makua. Näin saadaan koostettua myös ravitsemuksellisesti monipuolisia kokonaisuuksia.

Kasviksia voidaan maustaa myös erilaisilla mausteilla ja maustesekoituksilla. Kasvisten maustamisessa kannattaa kuitenkin lähteä varovasti liikkeelle, sillä varsinkin mietojen kasvisten pehmeä makua saadaan helposti pilattua liian voimakkailla mausteilla.

Valio koekeittiön ruokaohjeita käyttöösi:
Yrtti-perunasose
Tortillakäärö
Sitruslisäke
Punajuurikiusaus
Peruna-hernecurry
Ohra-juureslaatikko
Kasvislaatikko
Inkiväärikasvikset
Hedelmäinen couscouslisäke
Gratinoidut kasvikset
KIRJAUDU
Käyttäjätunnus:
Salasana:
Unohtuiko käyttäjätunnus tai salasana? »
Tunnus vahvistamatta? »
SUOSITTELE SIVUA

Suosittele tätä sivua kollegallesi
Sivukartta * Yhteystiedot * Yleiset käyttöehdot * Tietoturvaohje * © 2014 Valio Oy